10 października 2016r.

Hotelarze - Obsługa konsumenta

Jak co roku klasy III w zawodzie technik hotelarstwa na zajęciach z obsługi konsumenta doskonalą swoje umiejętności kulinarne. Na samym początku uczniowie teoretycznie poznają specyfikę przyrządzania poszczególnych posiłków, żeby później samemu, pod okiem prowadzącej zajęcia je przygotować.
Uczniowie muszą opanować techniki obróbki potraw, a następnie zaserwować je tak, aby przykuwały nie tylko zmysły powonienia, lecz przede wszystkim zmysł wzroku. Wszyscy na pewno odczuwamy, kiedy uczniowie przygotowują swoje specjały.
Jak do tej pory klasa III przygotowała knedle ze śliwkami, pizzę, a także naleśniki serwowane na słodko. Przed uczniami jeszcze sporo do przyrządzenia, ponieważ przed nimi takie święta jak Święto Niepodległości (rogale świętomarcińskie), czy przygotowania do Wigilii.
Wyczekujmy dnia, kiedy zaczną się przygotowania do zbliżających się świąt.





Mosina - Zespół Szkół - Liceum Ogólnokształcące, Technikum, Szkoła Zawodowa - Zapoznaj się z wydarzeniami w bieżącym roku szkolnym






Zespół Szkół im. Adama Wodziczki w Mosinie

62-050 Mosina, ul. Topolowa 2, tel. 61-81-32-922, e-mail: zsmosina @powiat.poznan.pl

Witrynę redaguje: Paweł Zawieja