|
1 października 2019r.
Nasi hotelarze w Opalenicy - **** Hotel Remes
Nasi hotelarze w ramach kółka turystyczno – hotelarskiego udali się do Opalenicy aby zwiedzić **** Hotel Remes. To właśnie tutaj podczas Euro 2012 słynna drużyna z Portugalii gościła i odbywała treningi sportowe korzystając z licznych boisk sportowych na terenie obiektu.
W hotelu przywitała nas Pani Menager Spa and Beaty Agata Gawrońska, która oprowadziła nas po wszystkich działach w hotelu. Dzięki temu nasi uczniowie mieli możliwość zwiedzenia pięknego obiektu hotelarskiego, który w swojej ofercie posiada m.in.: komfortowe pokoje, przestronne apartamenty, nowoczesne Centrum Konferencyjne, dwie restauracje, dwupoziomowy Klub, relaksujące SPA, basen, sauny i siłownię. Dodatkowo dowiedzieliśmy się, że na zewnątrz hotelu, przybyli goście mogą korzystać z wielu atrakcji, takich jak: pole golfowe, boiska sportowe, korty tenisowe oraz park linowy.
Uczniowie podczas tej wizyty mieli możliwość poznać poszczególne działy hotelowe, zapoznając się z ich pracą oraz ofertą, ponadto mogli zadawać pytania związane z zawodem hotelarza, na które bardzo chętnie odpowiadała Pani Agata Gawrońska Menager poznanego przez nas obiektu. Dla naszych uczniów z klas pierwszych hotelarskich była to pierwsza taka wizyta w tak prestiżowym hotelu, za co chcielibyśmy Panu Jakubowi Wrobińskiemu Dyrektorowi Hotelu Remes serdecznie podziękować.
Dla uczniów, którzy nie mieli możliwości pojechać z nami, a chcieliby zapoznać się z szczegółową ofertą tego hotelu zapraszamy na stronę www.hotelremes.pl.
Następnie udaliśmy się do Poznania na Targi INVEST HOTEL i POLAGRA GASTRO, na których mogliśmy zobaczyć m.in. zmagania najlepszych kucharzy w Polsce podczas odbywającego się Kulinarnego Pucharu Polski 2019, a także uczestniczyć w licznych pokazach kulinarnych i baristycznych. Najbardziej zaciekawił nas pokaz przygotowany przez szefa Kuchni Bartłomieja Witkowskiego Hotelu Nicolaus z Torunia, który razem z drugim kucharzem przyrządził dla nas dwie potrawy: pierwsza z nich to przystawka składająca się z tatara z łososia z guacamole oraz dania głównego: pieczeń z kaczki w sosie piernikowym z chipsami z dyni, puree z dyni. Uczniom bardzo smakowały dania przygotowane przez szefa Kuchni z Hotelu Nicolas z Torunia.
Ponadto uczniowie mieli możliwość zapoznania się z oferta poszczególnych stoisk, które zajmują się wyposażeniem hoteli w poszczególne asortymenty m.in. galanterię hotelową, materace i łóżka oraz różnego rodzaju sprzęt, który potrzebny jest do sprawnego funkcjonowania hotelu. Zobaczcie sami na zdjęciach to co udało nam się zobaczyć podczas naszej wycieczki, która była współfinansowana w ramach kółka turystyczno – hotelarskiego .
Marzena Adamczak
|
|