20 lutego 2020r.

Tłusty czwartek u Wodziczki

      Uczniowie klas Ia i Ic technikum w ramach praktycznego przygotowania do zawodu technik hotelarstwa odbywała zajęcia kulinarne. Grupa hotelarzy liczyła 36 uczniów i podzielona była na 6 osobowe zespoły, które w krótkim czasie miały określone zadania w pracowni obsługi konsumenta.
      Na początku p. Joanna Pajączek zaprezentowała uczniom zasady przygotowania ciasta na pączki, a następnie hotelarze udali się do pracowni kulinarnej, w której razem z p. Joanną Markuszewską-Orpel i p. Marzeną Adamczak przygotowywali ciasto drożdżowe na pączki.
      W kolejnym etapie uczniowie wysmażali, nadziewali i lukrowali przygotowane pączki, a także częstowali nimi wszystkich zainteresowanych tym tradycyjnym i pysznym przysmakiem.
      Dzięki nowemu wyposażeniu pracowni uczniowie mieli możliwość szybkiej i efektywnej pracy oraz nauki obsługi nowych urządzeń, które szkoła otrzymała dzięki udziałowi w projekcie „Gotowi do pracy - rozwój infrastruktury placówek kształcenia zawodowego, dla których organem prowadzącym jest Powiat Poznański".








Mosina - Zespół Szkół - Liceum Ogólnokształcące, Technikum, Szkoła Zawodowa - Zapoznaj się z wydarzeniami w bieżącym roku szkolnym





Zespół Szkół im. Adama Wodziczki w Mosinie

62-050 Mosina, ul. Topolowa 2, tel. 61-81-32-922, e-mail: zsmosina @powiat.poznan.pl

Witrynę redaguje: Paweł Zawieja